Prikkelende gerechten
met een weelderige smaak
Zinnenstrelende gastronomie
Beleef uw restaurantbezoek met hart en ziel. Weelderige smaken en prikkelende texturen, intense geuren en oogverblindende presentaties. Puur Le Vieux Château.
Genuanceerde gerechten
Ontdek de verfijnde gastronomie van Le Vieux Château. Zowel op uw bord als in onze bediening streven we naar perfectie. Transparant en oprecht, met oog voor elk detail.
Smaakcombinaties op topniveau
Eten en drinken vormen samen 1. Onze dranksuggesties zijn daarom zorgvuldig uitgekozen. Wijn of liever non-alcoholisch? We balanceren smaken tot een harmonieus geheel.
Le Vieux Château
Le Vieux Château is de jongensdroom van chef Tanguy De Turck. Thuis omringd door heerlijke, verse maaltijden en zorgvuldig uitgekozen wijnen werd zijn passie voor gastronomie gevoed. Toen hij in 2002 op het vervallen kasteel botste, zag hij zijn ultieme kans. Wat aanvankelijk als kleinschalige taverne begon, groeide uit tot een gerenommeerd sterrenrestaurant.
Met een uitgekiende visie op puur eten en een stevige dosis lef tilde Tanguy zijn zaak in enkele jaren naar een topniveau. Experimenteren, uitproberen en durven falen zijn de basisingrediënten van zijn harde werk.
.
Onze menu’s
Ons menu verandert mee met de seizoenen. Elk product komt met zijn tijd. Na groei, bloei en rijping. Dat proeft u, dat smaakt.
Menu Le Vieux Château
Vegetale start
Tartaar van rund – Mimolette
Terrine van ganzenlever – Ruby Porto
Chawanmushi – Koningscrab – Royal Belgian Caviar
Haring – Vichyssoise – Dille
***
Kaas van “La Bergerie des Collines”
Butternut – Sinaasappel – Thym
***
Noorse coquille met de hand opgedoken door duikers
Peterseliewortel – Reductie van gerookte azijn
***
Zeebaars op de plancha
Broccoli – Bonenkruid – Romige Dashi
***
Patrijs
Brioche – Eekhoorntjesbrood – Knolselder – Herfsttruffel
Dijen van de Patrijs – Waldorfsalade
***
Vijgen uit de tuin
Kattentongen / Beurre Noisette
Yuzu – Miso – Chocolade
Schone van Boskoop – Calvados
Citroen – Basilicum
“La Gaufre” du Vieux Château
Uitbreiding menu met signatuur gerecht : 35,00
Caviar Sturia / Langoustine / Aardappel uit de tuin
Menu Le Vieux Château : 130,00 –
Passende wijnen: 68, – | Passende prestige wijnen: 120,- |
Alcoholvrij arrangement: 48,-
Kaaskar “ Van Tricht ” : 30,00
Kaaskar in plaats van dessert : 15,00
Vrijdagavond , zaterdagavond en feestdagen serveren wij enkel
menu
“Le Vieux Château”- “Côté Jardin” of à la carte.
Best of 2025
The Best of 2025
Bij Le Vieux Château sluiten we het jaar af met een feestelijke selectie: onze absolute topgerechten van 2025, gebundeld in één uniek menu. Een culinaire terugblik die het beste van dit jaar samenbrengt in een smaakvol en verfijnd geheel.
Voor de wijnbeleving mogen we rekenen op Thierry Martin van het huis Cru Wine, die ons zal begeleiden met zorgvuldig gekozen wijnen.
Naast de klassieke pairing voorzien we een Formule Découverte, een Formule Prestige én een niet-alcoholische formule, zodat iedereen deze ervaring kan beleven.
Vegetale opening
Tarteletje van Berugi rundvlees / Mimolette
Kreeft / Bergamot / Espelettepeper
Terrine van ganzenlever / Ruby Port
Mosselen uit Zeeland / Spinazie / Fregola sarda
⸻
Koningskrab / Chawanmushi / Imperial Heritage Kaviaar
⸻
Zeebaarsfilet van de plancha / Bimi / Bonenkruid
⸻
Noorse sint-jakobsvrucht / Peterseliewortel / Crumble van gerookt spek
⸻
Brioche / Knolselder / Truffel
⸻
Hazenrug / XO van rode biet / Veenbessen
⸻
Kattentong / Bbq appel / Sinaasappel / Mezcal
⸻
Mignardises
⸻
Signatuurgerecht
Langoustines / Ratte du Touquet / Imperial Heritage Kaviaar
⸻
The Best of 2025 vindt plaats van woensdag 3 december tot en met zaterdag 20 december.
Prijs menu: 147
Uitbreiding met signatuur gerecht : 35
Aangepaste wijnen découverte : 70
Aangepaste wijnen prestige : 140
Non alcoholische dranken : 48
Reservaties zijn vanaf vandaag mogelijk via onze website – wacht niet te lang, plaatsen zijn beperkt!
Cécile Tremblay
Unieke middag in Le Vieux Château
Op zondagmiddag 21 december om 12 uur hebben wij de bijzondere eer om in Le Vieux Château Cécile Tremblay uit de Bourgogne en Jérôme Bretaudeau uit de Loire te ontvangen – twee van de meest gerespecteerde namen in de wijnwereld.
Rond een eenvoudig maar verfijnd menu schenken wij een selectie van hun wijnen, die internationaal tot de meest gegeerde behoren.
Een uitzonderlijke gelegenheid om gastronomie en grote wijnen samen te beleven in een intieme setting.
Oester · Bergamot · Zeekraal
Terrine van ganzenlever · Ruby Porto
Chawanmushi · King Crab · Royal Belgian Caviar
Zeewolf · Saffraan · Vissoep
Champagne L.Robillot Grand Cru Blanc de Blancs
Noorse Sint-Jacobsnoot · Aardpeer · Truffel
Domaine de Bellevue . Jérôme Bretaudeau. Cuvée la justice
⸻
Fazant · Peterseliewortel · Hoorn des Overvloeds · Fine Champagne
Cécile Tremblay . Morey St Denis . 2022 et 2023
⸻
Pluma Ibérico · Pommes dauphine · Wortel · Zwarte look
Cécile Tremblay . Nuit st Georges 1er Cru Les Murgers . 2017
⸻
Selectie van 3 Comté-kazen
Cécile Tremblay . Chambolle musigny les feusselottes . Magnum 2017 et 2018
⸻
Kattentong · Appel · Beurre noisette
Cécile Tremblay . Echezeaux Du Dessus Grand Cru – Magnum 2018
Cécile Tremblay . Chapelle Chambertin Grand Cru – Magnum 2021
⸻
Koffie of thee met versnaperingen
Lionel Osmin & Cie . Apothicaire de l’Armagnac . Ugni Blanc 2012
⸻
De all-in prijs voor het menu bedraagt €650 per persoon.
Reservaties verlopen uitsluitend via order@levieuxchateau.be.
Uw reservatie is pas definitief na ontvangst van de volledige betaling op rekeningnummer BE87 0018 2754 7694.
Menu Côté Jardin
Evenwichtig en smaakvol, in le menu côté jardin proberen we verrassende gerechten te brengen op basis van groenten.
Wij werken exclusief met verse producten, deze zijn meestal afkomstig van de bio-boerderij “de zaailing”. Wij zijn dus afhankelijk van de natuur.
Vegetale start
Koolrabi – Mimolette
Cashewnoot – Ruby porto
Chawanmushi – Daikon – Saffraan
Rode biet Xo – Ponzu
Kaas van “La Bergerie des Colinnes”
Butternut – Sinaas – Tijm
***
Jonge prei op de bbq
Yuzu – Bouillon van zeewieren en yuzu – Tuile dentelle
***
Brood met amandelen en zonnebloempitten
Knolselder – Eekhoorntjesbrood – Herfsttruffel
***
Ratte du Touquet
Compoté van hazelnoot – Girolles – Gekonfijte sjalot
***
Vijgen uit de tuin
Kattentong – Beurre Noisette
***
Yuzu – Miso – Chocolade
Schoon van Boskoop – Calvados
Citroen – Basilicum
“La Gaufre” du Vieux Château
Menu Découvrir Côté Jardin : 120,00-
Passende wijnen: 68, – | Passende prestige wijnen: 120,- |
Alcoholvrij arrangement: 48,-
Kaaskar “ Van Tricht ” : 30,00
Kaaskar in plaats van dessert : 15,00
Vrijdag – en zaterdagavond serveren wij enkel
menu
“Le Vieux Château”- “Côté Jardin” of “à la carte”
Menu du Marché / Lunch
Onze marktmenu in drie of vier gangen is geïnspireerd door verse en seizoensgebonden producten, waarbij lokale en hoogwaardige ingrediënten worden benadrukt.
Het menu kan uitgebreid worden met een signatuur gerecht om een unieke touch aan de ervaring toe te voegen.
4 hapjes
***
Hamachi / Miso / Peer / Bloedappelsien
***
Zeewolf / Taco van knolselder / Zeekraal / Kokkels
***
Fazantenhen / Pesto van peterselie en hazelnoot / Peterseliewortel / Fine champagne
***
Pommes Bbq / Mescal / Specerijen
***
Versnaperingen
Marktmenu 3 gangen : 55,00 –
Inclusief : Hapjes en versnaperingen
Passende wijnen: 32, – | Passende prestige wijnen: 72,- |
Alcoholvrij arrangement: 26,-
Marktmenu 4 gangen : 75,00 –
Inclusief : Hapjes en versnaperingen
Passende wijnen: 48, – | Passende prestige wijnen: 96,- |
Alcoholvrij arrangement: 39,-
Signatuur gerecht : 35,-
Caviar Sturia – Aardappel – Gerookte paling
Kaaskar “ Van Tricht ” : 30,00
Kaaskar in plaats van het dessert : 15,00
Het menu wordt geserveerd op woensdag – , donderdag avond en middag en vrijdag middag
A la carte
Voorgerecht
Jonge prei op de BBQ …. 27,00
Vichyssoise – Laves – Tuille dentelle
Gepocheerde kreeft (700 gr) ….. 70,00
Ragout van kreeft – Saus op basis van Sauterne – Saffraan
Langoustine uit Guilvinec — 70,00
Aardappel uit de tuin – Caviar Sturia
Terrine van ganzenlever ….. 38,00
Butternut – Orange
Hoofdgerechten
Tarbot à la plancha ….. 65,00
Prei – Aardappel uit de tuin – Mosselen – Mousseline van gerookte boter
Supplement Caviar Sturia 10 gr. …… 30,00
Patrijs … 47,00
Brioche – Knolselder – Eekhoorntjesbrood – Herfsttruffel
Dijen van de patrijs – Waldorfsalade
Entrecôte Frisona dark red op de bbq ….. 45,00
Pon Pon Neuf – Sucrine – Béarnaise
Kalfszwezerik … 55,00
Brioche – Knolselder – Eekhoorntjesbrood – Herfsttruffel
Ratte de Touquet …. 30,00
Hazelnoot – Gekonfijte sjalot – Giroles
Dessert
Dessert menu Le Vieux Château ….. 18,00
Signatuur dessert …..18,00
Chocolade van bij Cédric de Taeye – Geroosterde pinda’s – Kalamansi
Vegan Signatuur dessert … 18,00
Chocolade van bij Cédric de Taeye – Geroosterde pinda – Kalamansi
Sorbet van Chartreuse …..18,00
Crème Brulée – Kiwi
Dame Blanche ….. 18,00
Chocolade 75 % uit Vietnam – verse room
Kaaskar ….. 30,00
Perray-Jouannet 21/11 om 12 h.
Lunch op vrijdag 21 november
Op vrijdag 21 november om 12u ontvangen wij met veel plezier in Le Vieux Château het Domaine Perray-Jouannet,
in samenwerking met Barazelles.
Voor deze bijzondere gelegenheid hebben we een speciaal menu samengesteld,
vergezeld van verschillende emblematische cuvées van het domein, in aanwezigheid van de wijnmaker.
Een moment van delen, genieten en karaktervolle wijnen.
⸻
4 hapjes
Ōtoro · Oestertartaar · Daikon · Ponzu
Perray-Jouannet – Chardonnay (2022)
⸻
Tarbot · Prei · Mayonaise van nori · Mosselen
Perray-Jouannet – Anjou Blanc (2022)
Perray-Jouannet – “Quartz” (2023)
⸻
Parelhoen op de BBQ · Peterseliewortel · Pommes dauphines
Perray-Jouannet – “Clos Chaillou” (2021)
⸻
Crème brûlée · Kiwi · Chartreuse
Perray-Jouannet – “Coteaux du Layon” (2022)
⸻
Koffie en mignardises
All-in menu: €140
Reservatie enkel via e-mail: order@levieuxchateau.be